Zwanger! Wat komt hier allemaal bij kijken

Gefeliciteerd met de komst van jullie/jouw baby! Nu je weet dat de baby onderweg is, is het belangrijk om niet stil te zitten. Er moet namelijk nog zoveel geregeld worden. Als dit het eerste kindje is kan het voorkomen dat je per direct in de stress schiet. Je weet namelijk niet wat je allemaal voor een baby moet aanschaffen. Daarnaast kan het voorkomen dat alle gemakkelijke weetjes jouw voorbij schieten. Worden jullie voor het eerst ouders? Dan is het een aanrader om even verder te lezen! 

 

Newborn, wat moet ik in huis halen?

Naast dat spuugdoekjes, luiers en babyflessen van pas komen, is het ook belangrijk om te kijken voor de meubels. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een ledikant. Een ledikant is over het algemeen een bed voor kinderen tot en met 2,5 jaar. Dit betekent dat je kind er al snel uitgroeit, waardoor het uitgeven van zoveel geld best zonde is. Gelukkig kun je nu kijken voor de Co-sleeper. Je kunt de co sleeper huren voor maar liefst €19,50 per maand. Wanneer je kind uit de co-sleeper is gegroeid, kun je het contract stopzetten. Hierdoor kun je veel geld besparen.

 

Mijn kind gemakkelijk de fles geven, wat is hierbij het trucje?

Wanneer je kind nog erg jong is, is het belangrijk om de baby de fles te geven. Veel mensen doen dit op de ouderwetse manier namelijk op de arm. Alleen het probleem is vaak dat je arm slaperig wordt, waardoor het niet zo fijn is om je kind te voeden. Dit is natuurlijk niet fijn, en daarom is er hiervoor een geweldige oplossing. Je kunt namelijk kijken voor de stokke Newborn set. Deze Newborn set kun je op de trip trap plaatsen. Zo kun je je kind gemakkelijk voeden, zonder dat jouw handen moe worden. Ook de stokke newborn set kun je huren. Vaak is je baby er namelijk al binnen 6 maanden uitgegroeid. Dit betekent dat deze set voor de kleine mannetjes zijn.  

 

Handige weetjes!

Houd er rekening mee dat jouw pasgeboren baby niet langer dan 1,5 uur in een wipstoel, maxi cosi of in het newborn kuipje mag zitten. Dit is namelijk slecht voor de rug van de baby. Daarnaast kunnen pasgeboren baby's slikken en ademen te gelijk. Hierdoor kun je tijdens de fles de baby’s horen ademen.